2175 milliárdból

Idén még 450 milliárdot költhet uniós támogatásból a KÖZOP

A jelenlegi uniós költségvetési ciklusban a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) 2175 milliárd forintos támogatásából 450 milliárd költhető még el az év végéig.

2013.08.28 12:14MTI
Völner Pál (Fotó: MTI)

A hátralévő összegből 55 milliárd már szerződéssel lekötött, 367 milliárdnál folyamatban van a közbeszerzés, és 28 milliárd az az összeg, amelyre még nem írtak ki közbeszerzést - ismertette az adatokat Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője a tájékoztatón.

A következő, 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban a KÖZOP támogatás várhatóan 1200 milliárd forint lesz, és az EU a vasútfejlesztést helyezi előtérbe - vázolta a jövőt Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.