Komoly lehetőségek vannak az ágazatban

110 milliós támogatás a mangalicatenyésztőknek

A Vidékfejlesztési Minisztérium 110 millió forinttal támogatja a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületét (MOE).

2013.08.17 12:26MTI

A Magyarországon tenyésztett három mangalicafajta génmegőrzésében komoly lehetőségek rejlenek: fajtánként 15-15 ezer, összesen 45 ezer koca tenyésztésére vehetnénk igénybe európai uniós támogatást, de jelenleg összesen csupán 10 ezer mangalica koca van az országban - tette hozzá Horváth István, sertésstratégiáért felelős miniszteri biztos szombaton a debreceni Farmer Expón tartott sajtótájékoztatóján.

Tóth Péter, a MOE elnöke elmondta, hogy Magyarországon jelenleg évente 60 ezer mangalicát vágnak le, de ennek csak harmada kerül vágóhidakra, a többit házi vágáson értékesítik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.