17 ezer négyzetméteren

Megnyitotta kapuit a debreceni Farmer Expo

A debreceni agrárcentrumban megnyílt szombaton a XXII. Farmer Expo; Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari szakkiállításán 300 kiállító 17 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

2013.08.17 11:45MTI

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke a megnyitón kiemelte: a nemzetgazdaság szempontjából meghatározó ágazat fejlődését jól jelzi, hogy 2012-ben az agrárium, az élelmiszeripar exportja 8,1 milliárd euró volt, míg az import 4,1 milliárd.

Horváth István, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke, a sertésstratégiáért felelős miniszteri biztos szerint a következő 20 évben jelentős növekedés várható az élelmiszerek iránti keresletben, s Magyarország ismét a világ éléskamrája lehet. A sertésstratégia szerint a jelenlegi 3 milliós sertésszámot legkésőbb 2020-ig meg kel duplázni - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.