90 millió forint a hamis cuccok értéke

Minőségi hamisítványok: 9 ezer farmert rejtett a hűtőkamion

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Rajkánál egy szlovák rendszámú hűtőkamiont ellenőriztek, amely a fuvarlevél szerint Kínából származó textilárut szállított Budapestre.

2012.10.21 10:17NAV

A járőrök azonban átlagos ruházati termékek helyett több ezer, egy luxus márkához hasonlító farmernadrágot találtak.

A NAV Bevetési Főigazgatósága járőrei a konténer tételes vizsgálata mellett döntöttek, miután a rakomány első sora mögött felnyitott csomagokat találtak. A konténerből összesen 9.062 darab Baron védjeggyel ellátott, az eredetire megtévesztően hasonlító, bélelt farmernadrág került elő. (Egy eredeti belga Baron farmer ára – téli béléssel ellátva – 32-35 ezer forint).

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 90 millió forint értékű, a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamis nadrágokat lefoglalta, és az ügyet áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt feljelentéssel átadta a NAV illetékes Bűnügyi Igazgatóságának. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.