GVH

Engedélyezték az MVM és az E.ON gázüzletágának fúzióját

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. irányítást szerezzen az E.ON Földgáz Trade Földgázkereskedő Zrt. és az E.ON Földgáz Storage Földgáztározó felett.

2013.08.07 12:57MTI

A GVH megállapította, hogy a földgáz-kereskedelem nem alkot egységes árupiacot, azon belül az egyes lényegesen eltérő helyzetű vevőcsoportoknak történő értékesítés külön-külön árupiachoz tartozik, illetve a földgáz-tárolást is eltérő árupiacként kezelte.

A versenyhivatal - Németország, Ausztria, Szerbia, Ukrajna és Románia versenyhatóságához hasonlóan - az irányításszerzés feltétel nélküli engedélyezése mellett döntött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.