A feketegazdaság ellen...

A kormány visszaszorítaná a készpénz használatát

A kormány a feketegazdaság visszaszorítása eszközének tartja a készpénzhasználat korlátozását, ezzel is élénkítve a gazdasági versenyt.

2013.06.18 10:54MTI

Kisgergely Kornél, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden egy fővárosi konferencián szólalt fel. 

A Napi Gazdaság által rendezett, A jövő fizetőeszközei című konferencián a helyettes államtitkár kifejtette: Magyarországon az uniós átlagnak 48 százaléka a kereskedőknél, vendéglátóhelyeken működő POS terminálok száma, ennek oka a kereskedők által fizetendő magas bankközi jutalék. 

A pénzügyi tranzakciós illeték növelésének hétfői bejelentése nem veti vissza a kártyaforgalmat, mivel továbbra is drágább lesz a készpénzfelvétel, mint a kártyás fizetés, viszont mindkettő terhe növekedni fog - mondta egy kérdésre válaszolva Kisgergely Kornél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.