TÁMOP 2.2.4-11/1-2012-0017

Új szakma, új profil, új lehetőségek - ifjúságsegítés a határon innen és túl (X)

Debreczy Márta szociológus, Sinka Zsófia, a Schola Europa tanára és Dr. Szőke-Milinte Enikő a PPKE docense tartottak interaktív előadásokat a témában a békéscsabai kétnapos nagyrendezvényen.

2013.05.03 12:38Schola Europa

A Fiume Hotel adott otthont annak a kétnapos nagyrendezvénynek, melyet az „Ifjúságsegítés határon innen és túl” címmel tartottak a szervezők. A projekt révén a Schola Europa elsődleges célja egy hosszú távú együttműködés kialakítása volt a Ruhama Alapítvány nevű partnerintézménnyel, mely keretében nemcsak ők maguk szolgálhattak értékes példákkal és tudással számukra, hanem kölcsönösen segíthették egymást és szakembereiket, valamint folyamatos ismeretátadásra és tapasztalatcserére kerülhet sor a projekt zárását követően is.

További céljuk hasznosítható tudásanyagot adni a partnerintézmény szakemberei számára, melyre igény mutatkozik, és amely hozzájárulhat ahhoz, hogy a román szakemberek is erősíthessék kompetenciájukat a helyi munkaerő-piaci eszközrendszer és intézményhálózat megismerésében és az esetleges lehetőségek kiaknázásában.

A megvalósuló program közvetett célja, hogy a Schola Europa által átadott tudás révén a határon innen és túl is képessé váljanak a fiatalok tudatosabban, saját érdeklődési körük és a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően szakmát választani. Könnyebb legyen számukra az iskola és a munka közötti átmenet, ismerjék fel az egész életen át tartó tanulás és önképzés szükségességét. A Schola Europa-nál intézményi szinten megszerzett tudás és tapasztalás átadása a szomszédos ország képzéssel foglalkozó szakemberi számára pedig elősegíti hosszú távon, hogy erősödhessen a munkaerőpiaci mobilitás és átláthatóbbá váljék a képzési rendszer határon innen és túl.

További elérhető cél az elhelyezkedési arány javulása a program megvalósítása révén a Dél-alföldi régióra nézve is, hisz ebben a régióban különösen magas a fiatal munkanélküliek aránya, s ez a program mindkét résztvevő számára már középtávon javulást, változást hozhat, javíthat az elhelyezkedési arányokon.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.