Új Széchenyi Terv

Egymilliárd forintnyi keretösszegű pályázat hajléktalan-ellátásra

Csaknem egymilliárd forintnyi keretösszegen belül 8-140 millió közötti összegre pályázhatnak az Új Széchenyi Terv keretében a hajléktalanellátásban részt vevő intézmények február végéig.

2013.02.14 16:54MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében azt írta: a 917 millió forint keretösszegű pályázat legfontosabb célja, hogy a hajléktalanok önálló életvitelének, lakhatásának támogatásával, személyre szabott képzésekkel és egyéni fejlesztési tervekkel foglalkoztathatóságuk alapját teremtse meg. 

Az Új Széchenyi Terv pályázat - amelyre február 28-áig lehet jelentkezni - a konvergencia (hátrányos helyzetű) régiókban 859 millió forinttal, a közép-magyarországi régióban 58 millió forinttal támogatja a hajléktalanellátásban részt vevő intézményeket az érintettek felkutatásában, szükségleteik felmérésében, az egyéni fejlesztési terv alapján történő "első lépés" típusú fejlesztésben, életviteli tanácsadásban, lakhatásuk biztosításában, elhelyezkedésük, képzési rendszerbe illeszkedésük segítésében. 

A pályázók 8-140 millió közötti összegre pályázhatnak, és projektenként a vállalt célkitűzéseket 10-150 hajléktalan érdekében kell megvalósítaniuk - tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.