Aki aluljáróban tartaná őket

Tarlós a kordonokról, a hajléktalanok rosszakaróiról

A főpolgármester szerint, akik a hajléktalanokat arra inspirálják, hogy ne menjenek be az ellátó intézményekbe, azok az érintettek ellenségei.

2013.02.04 08:48MTI

Tarlós István hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában az MSZP és a DK aluljárókkal kapcsolatos állásfoglalására, illetve akciójára utalva azt mondta: azok bontogatják a korlátokat, akik évtizedeken át nem oldották meg a hajléktalanproblémát. Szavai szerint a főváros milliárd körüli összeget szánt az ellátó hálózat bővítésére, fejlesztésére, gondoskodik az érintettek élelmezéséről, biztonságáról és foglalkoztatja őket.

Azok az emberek, akik csak a hatalomnak akarnak kellemetlenkedni és arra inspirálják a hajléktalanokat, hogy ne menjenek be az ellátó intézményekbe, hanem inkább lakjanak az aluljáróban, sokkal rosszabb körülmények között, azok ellenségei, rosszakarói az érintetteknek - mondta a városvezető.

Tarlós István utalt az alapvető jogok biztosával való vitájára is. Megjegyezte: az ombudsmant 200-300 ember választotta meg, Budapest főpolgármesterét pedig több százezer. "Az ombudsman feltehet kérdéseket, lehet egy véleménye, elmehet árulkodni az Alkotmánybírósághoz, de ő nem a felettesünk" - jelentette ki Tarlós István, hozzátéve, a főpolgármesternek a többség érdekeiről is gondoskodnia kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.