Darabonként 418 forintért

Christopher Mattheisen Magyar Telekom részvényeket vásárolt

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója április 15-én Magyar Telekom részvényeket vásárolt.

2013.04.15 20:11MTI

A vezérigazgató 24 387 darab részvényt vásárolt darabonként 418 forintos áron, 12 113 darabot darabonként 419 forintos áron, és 210 darabot darabonként 420 forintos árfolyamon a Raiffeisen Bank Zrt. mint befektetési szolgáltató közreműködésével. A tranzakciót követően Christopher Mattheisen tulajdonában összesen 96 846 darab Magyar Telekom részvény van. 

A részvényvásárlás a 2012-től indított "Kiegészített Részvényvásárlási Program" keretében történt. A program lényege, hogy a társaság vezérigazgatója köteles az éves bruttó prémiuma minimum 10 százalékának megfelelő összeget Magyar Telekom részvényekbe fektetni, amely önkéntesen maximum 33,3 százalékig emelhető. Az így megvásárolt részvényeket 4 évig kell tartani. 

A feltételek teljesülése esetén a vezérigazgató a 4 év elteltével a személyes befektetés során vásárolt minden egyes részvény után egy további részvényt kap a társaságtól térítésmentesen. A tervek szerint a program 5 éven keresztül évente megújul, amelynek keretében ez a második személyes befektetés - ismerteti közleményében a társaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.