Márciusban

Tovább javult a feldolgozóipari BMI

Tovább javult márciusban a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index értéke.

2013.04.02 09:29MTI

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT)jelentése szerint a BMI értéke 55,7 pontra nőtt márciusban a februári 54,1 pontról. A mutató 50 pont alatti értékei a feldolgozóipari tevékenység visszaesését, míg az annál nagyobb értékek az ágazat bővülését jelzik. 

Az MLBKT felmérésében vizsgált részindexek ugyanakkor négy kivételével csökkentek: süllyedtek a beszerzési mennyiségre, a beszerzési árakra, a késztermékek szintjére, valamint a külkereskedelmi tevékenységre vonatkozó mutatók. Emelkedtek azonban a termelési mennyiség, az új rendelések, a szállítási átfutási idő és a vásárolt készletek részindexei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.