Kezd kitörni a válságból

Erőre kapott a kínai feldolgozóipar

Erőre kapott a kínai feldolgozóipar: decemberben tizenkilenc hónap óta a legnagyobb mértékben növekedett a teljesítménye.

2012.12.31 12:00MTI

Az index 51,5 pont volt a novemberi 50,5 pontot követően, ami azt jelzi, hogy Kína kezd kikapaszkodni a 2008 óta tartó válságból. Az 50 pont feletti mutató az adott ágazat tevékenyégének bővülését, 50 pont alatt zsugorodását mutatja. 

Elemzők szerint a növekedés a következő hónapokban is fennmarad nagy infrastrukturális projektek beindulásával, az ingatlanpiac stabilizálódásával. Jövőre 8,6 százalékos GDP-bővülés várható az országban az idei 8 százalékot követően, ami nyugati mércével mérve igencsak magasnak mondható, de Kínában a 90-es évek óta a legalacsonyabb ütemnek számít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.