48,8 pontra, 11 hónapos csúcsra emelkedett

Nagyot ugrott januárban a német feldolgozóipari BMI

Az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben nőtt januárban a német feldolgozóipari beszerzési menedzser index (BMI), a mutató januári előzetes értéke azonban továbbra is a gazdasági aktivitás zsugorodását jelzi - közölte csütörtökön a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet.

2013.01.24 09:44MTI

A feldolgozóipari BMI 48,8 pontra, 11 hónapos csúcsra emelkedett a decemberi 46,0 pontról. A szolgáltatási ágazatban a mutató értéke 55,3 pontra nőtt az előző havi 52,0 pontról. Az összetett BMI így 53,6 pontra ugrott a decemberi 50,3 pontról
   
Elemzők 46,8 pontos feldolgozóipari és 51,9 pontos szolgáltatási mutatót vártak.
   
Az index 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.
   
A német magánszektor nagyobb sebességre kapcsolt januárban, és a kibocsátás olyan mértékben nőtt, hogy hamar képes lesz behozni az előző év negyedik negyedévében kiesett volument - értékelt Tim Moore, a Markit vezető elemzője. A növekedést elsősorban a szolgáltatási szektorok mozgatták, de a gazdaság állapota szempontjából pozitív üzenet az is, hogy a feldolgozóipari kibocsátás újra bővült - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.