40 kiállító

A hétvégén újra Lakásvásár Budapesten

Pénteken nyit és vasárnap estig látogatható a 21. Fundamenta Lakásvásár a budapesti Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban - közölte a szervező Lakásvásár Média Csoport szerdán.

2013.03.20 17:58MTI

A rendezvényen 40 kiállító vesz részt, ezek új- és használt lakásokat kínálnak, lesznek bankok is, illetve bemutatkoznak a kész- illetve a passzívházépítők is.

A Lakásvásárral együtt tart nyitva a Legjobb Otthon lakberendezési kiállítás.

A közlemény kiemeli: évente 90 ezer körül stabilizálódott az utóbbi években a lakásforgalom, és ez nem is növekszik addig, amíg nem lesznek biztosak a munkahelyek, és nem javul az emberek jövedelmi helyzete.

Különösen aggasztó az értékesítésre épített lakások számának a visszaesése: míg 2008-ban 17 ezer ilyen lakás épült, addig tavaly már csak 3 ezer.

A közlemény megjegyzi, hogy az adóhatóság tavaly 13 ezer esetben nem fogadta el az ingatlan vételárát az illetékeljárásban, amely "vagy a piaci információkon alapuló összehasonlító értékbecslés alacsony forgalom miatti válságát, vagy pedig az adóhatóság bevételéhségét jelzi".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.