Fővárosi Közgyűlés

PM: a BKV-nál okoz hiányt a főváros "trükkös költségvetése"

A Párbeszéd Magyarországért szerint "trükkös költségvetést" nyújtott be a budapesti városvezetés, mivel az önkormányzat hiánya nem itt, hanem a BKV-nál jelentkezik majd.

2013.02.27 11:36MTI

Hanzély Ákos független budapesti képviselő, a Párbeszéd Magyarországért politikusa erről az idei költségvetésről is döntő Fővárosi Közgyűlés ülése előtt beszélt újságíróknak. Mint mondta, a közlekedési társaság működőképességéhez továbbra is 15-20 milliárd forint hiányzik és nem látni, honnan teremtik majd elő ezt az összeget. Szerinte az iskolák és egészségügyi intézmények államosításával a gondnokság szintjére süllyedt a város, ami csökkenő költségvetésén is meglátszik.

Párttársa, a szintén független Somfai Ágnes hangsúlyozta, a főváros költségvetése továbbra is annyira átláthatatlan szerkezetű, hogy azon hiába próbálnának meg kiigazodni a budapestiek. A politikus szerint a büdzsé egyetlen pozitívuma, hogy abban 150 millió forintot elkülönítettek a Városháza melletti park tervezésére. Ugyanakkor azt már bírálta, hogy a főváros a Kossuth tér tervezéséhez is hozzájárul 100 millió forinttal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.