Megtévesztették az ÁPV Zrt.-t

Hat ember ellen javasol vádemelést a postaszékház ügyében a rendőrség

Hat ember, köztük Szabó Pál volt vezérigazgató, helyettese és a korábbi beruházási igazgató ellen javasol vádemelést a postaszékház eladása és az új irodaház bérleti szerződése miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

2013.02.07 18:31MTI

 A rendőrség szerint az érintettek 2007-ben és 2008-ban irreális adatokat tartalmazó kimutatásokkal megtévesztették az ÁPV Zrt.-t, ezért a vagyonkezelő végül a legdrágább megoldás, a postaszékház eladása és új irodaépületek bérlése mellett döntött.
   
Az igazságügyi szakértők megállapították, hogy az ügylet kilencmilliárd forintos többletköltséget okozott az államnak - hangzott el a Kossuth Rádió Esti Krónika című műsorában.
   
Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a műsorban elmondta: az ügy iratai megérkeztek a Fővárosi Főügyészségre.
   
A nyomozó hatóság "különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt tett az ügyben vádemelési javaslatot. A vádemelés kérdésében a főügyészség a törvényes határidőn belül dönt" - közölte.
   
A műsorban elhangzott, hogy a Magyar Posta központi székházát és Szugló utcai telephelyét 2008 márciusában 5 és fél milliárd forintért vásárolta meg a Wallis cégcsoporthoz tartozó kft. A posta már fél évvel a székház eladása előtt szerződést kötött egy XIII. kerületi irodaház tíz évig tartó használatára, havi százmillió forintos bérleti díjért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.