Újabb gyanúsítások

Sorra buknak a volt ÁPV-sek a postaszékház miatt

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt. korábbi vezérigazgató-helyettesét is hűtlen kezeléssel gyanúsítják a posta székházbérlésével kapcsolatos nyomozásban.

2012.03.22 07:55ma.hu

A BRFK szóvivője csak annyit közölt: különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják az illetőt, de a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapján olvasható adatokból kiderül, hogy Somkuti Istvánról van szó, aki az ÁPV Zrt. privatizációs igazgatóságának ügyvezető igazgatója, majd vezérigazgató-helyettese volt - írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

Már korábban meggyanúsították Kamarás Zoltánt, az ÁPV volt társasági portfólióért felelős igazgatóját, és Varga Zsuzsannát, a társaságokért felelős volt ügyvezető igazgatót; őket is különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezeléssel.

Az ügyben Balsai István tavaly még fideszes képviselőként tett feljelentést, miután az Állami Számvevőszék is megállapította, hogy az új székház bérleti díja kiugróan magas, az összeg fele, mintegy 6,6 milliárd forint megtakarítható lett volna - emlékeztetett a Magyar Nemzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.