Különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezelés

ÁPV-s vezetők, bilincsben - mutyi a Vagyonkezelőnél?

Különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsította meg a rendőrség az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt. két volt vezető tisztségviselőjét a posta székházbérlésével kapcsolatban.

2012.02.22 07:35ma.hu

V. Zsuzsannát és K. Zoltánt a postaszékházbérléssel kapcsolatos nyomozásban gyanúsította meg a rendőrség - írja a Magyar Nemzet, hozzátéve: kötelezettség elmulasztásával és különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják a két volt felsővezetőt, aki szabadlábon védekezhet. Eddig tehát öt személyt gyanúsítanak hűtlen kezeléssel a postaszékház eladása, illetve az új irodaház bérleti szerződése miatt indult büntetőeljárásban.

A lap azt írja: Szabó Pál, a Magyar Posta volt vezérigazgatója az ügy fő gyanúsítottja, rajta kívül egy korábbi vezérigazgató-helyettest és a volt beruházási igazgatót is gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók még decemberben. Ők tagadták a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését, és panaszt tettek a gyanúsítás ellen. Az eddig ismert adatok alapján kitűnik, hogy az ügy valamennyi szereplője a Gyurcsány–Bajnai-kormányok alatt kapta megbízását, legtöbbjük pedig tisztséget tisztségre halmozott, illetve váltott - állítja a lap.

Négy éve derült ki, hogy költségtakarékosság címén a posta eladja a budai Krisztina körúton található központját, és havi négyszázezer euróért, azaz akkori árfolyamon mintegy százmillió forintért bérel új székházat a Népfürdõ utcai Gateway Business Centerben. Később kiderült, hogy a legendás postapalotát a Wallis Ingatlan Zrt. - amelynek anyacégét, a Wallis Rt.-t 2000 és 2005 között Bajnai Gordon későbbi kormányfő vezette - egyik projektcége, a WPR Primus Kft. egyedüli pályázóként vehette meg valamivel több mint ötmilliárd forintért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.