Novemberben

NGM: 33,6 milliárd forint hiánnyal zárt az államháztartás

Az államháztartás - önkormányzatok nélküli - központi alrendszerének hiánya novemberben 33,6 milliárd forint volt; az első 11 havi hiány 691,7 milliárd forintot tett ki, ez a módosított előirányzat 120 százaléka.

2012.12.20 14:05MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adatai megegyeznek a december elején publikált előzetes számokkal. Tavaly január-novemberben a deficit 1247,9 milliárd forintot tett ki. Idén novemberében a központi költségvetés 10,1 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 23,1 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 0,4 milliárd forintos deficittel zártak. 2011. novemberben az államháztartás központi alrendszerének szufficitje 79,9 milliárd forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.