Csökken a bevétele

Takarékossági csomagot tervez a Danone

Két év alatt 200 millió eurót akar megtakarítani a francia Danone-csoport, mert a válság miatt csökken a bevétele a dél-európai piacokon.

2012.12.13 18:33MTI

A program részleteit az üzemi tanáccsal való egyeztetés után, előreláthatólag jövő márciusban teszik közzé, de várhatóan létszámleépítést tartalmaz a vezetésben és a kiszolgáló területeken. Gyárbezárásokat azonban nem terveznek - állítja a cég.
 
A Danone-csoport bevétele 7,7 százalékkal 10,48 milliárd euróra nőtt az idei első hat hónapban éves szinten, elsősorban annak köszönhetően, hogy tovább bővültek az értékesítései Ázsiában, az adózott eredménye pedig 881 millió euró volt, 1,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. 

A Danone júniusban profitfigyelmeztetést adott ki, mert a válság miatt a vártnál jobban esett a kereslet a dél-európai országokban, elsősorban Spanyolországban. A társaság arra számít, hogy az idén az működési nyereségráta 50 bázisponttal 14,1 százalékra csökken. A Danone világszerte 102 ezer embert foglalkoztat, 27 ezret Európában. A francia cégcsoport a Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. révén van jelen Magyarországon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.