Minden elfogyasztott joghurt után jár a támogatás

Az idén a daganatos beteg gyermekek klinikai táplálkozását segíti a Danone Kft.

Immár tizedik alkalommal veszi kezdetét a Tegyünk Együtt a Gyermekekért társadalmi célú program. A kezdeményezés fő irányvonala az idén az a Klinikai Táplálkozási Program, amelynek célja, hogy ösztönözze és anyagilag támogassa a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat intézményeit a daganatos beteg gyermekek helyes klinikai táplálkozási módszereinek kidolgozásában valamint az ehhez szükséges feltételrendszerek kialakításában.

2008.06.19 14:51ma.hu

Az előző évekhez hasonlóan, a Danone Kft. az idén, a június 15. és július 31. között értékesített Könnyű és Finom termékek többsége után 1 forinttal támogatja a hálózat 9 gyermekonkológiai és rehabilitációs központját. 

A Danone Kft. által indított „Tegyünk együtt a gyermekekért" program által eddig biztosított több mint 191 millió forint az elmúlt években több, mint 7.000 esetben segített a daganatos gyermekek kezelésében illetve gondozásában. Az idei program érdekes színfoltja, hogy az „Add a hangod" mozgalom keretében az addahangod.hu microsite-ra egy, a beteg gyermekeket támogató szöveget rámondva, vagy egy közismert népdal eléneklésével bárki kifejezheti szimpátiáját a daganatos beteg gyermekek iránt. 

Ha a kezdeményezés keretében sikerül elérni azt, hogy 10.000 ember adja a hangját, akkor a TEGY program keretében történő jótékony gyűjtés összege mellé, az idén további 1 millió forintot adományoz a Danone Kft. a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára. Az 5 kontinens 120 országában jelen lévő Danone célja az, hogy termékein keresztül a lehető legtöbb embernek biztosítson egészséges életvitelt. Ezt a célkitűzést a vállalat folyamatos termékfejlesztéssel, egészséges termékekkel, illetve a táplálkozás és az egészség területén végzett kutatásokkal érte el. 

Ezért is volt természetes az a Danone Kft. számára már tavaly, hogy a daganatos beteg gyermekek korábbi években támogatott rehabilitációja mellett, új támogatási területként, nagyobb hangsúlyt fektessen az ilyen betegségekben szenvedő gyermekek egészséges és kiegyensúlyozott klinikai táplálkozásának előmozdítására és támogatására. 

Ennek érdekében a „Tegyünk együtt a gyermekekért" program keretében, a Danone kezdeményezésére a Magyar Gyermekonkológiai Szekció tavaly egy 2008. végéig tartó Klinikai Táplálkozási Programot indított útjára. A program célja az, hogy a támogatásból pályázatok útján segítse a 9 magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központot olyan kutatások, táplálkozási programok, felvilágosító tevékenységek kidolgozásában és megvalósításában, amelyek segítségével elérhető az, hogy csökkenjen a daganatos beteg gyermekek kezelések alatti alultápláltsága és megelőzhető legyen a kezeléseket követő elhízásuk. 

Szomorú tény, hogy az aktív kezelések idején a daganatos betegségekkel küzdő gyermekek 36%-a súlyosan, 9%-a mérsékelten, 27%-uk pedig enyhén alultáplálttá válik. Ennek hátterében az áll, hogy a chemo vagy sugárterápiák a kicsiknél erős hányingert és fokozott anyagcserét váltanak ki, ez pedig súlyvesztéséhez valamint a testtömeg és testarányok kedvezőtlen változásához vezet. Ilyenkor a gyerekek teste, sejtjei gyakorlatilag éheznek. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.