Korábban a Dunába ömlött

Csepel szennyvizét is a központi szennyvíztelepre vezetik

Mostantól Csepel szennyvizét is a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepre (BKSZT) vezetik.

2012.12.07 15:40MTI

A főváros XXI. kerületében pénteken Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes és Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester adta át azokat a létesítményeket, amelyek a mintegy húszezer köbméternyi szennyvizet továbbítják a telepre. Ez a mennyiség korábban tisztítatlanul ömlött a Dunába. 

A fővárosi önkormányzat tájékoztatása szerint a telepen a legszigorúbb előírások szerint tisztítják meg és engedik a Dunába a vizet. A beruházás részeként korszerűsítették a Vas Gereben utcai szivattyútelepet és megépítették a kapcsolódó, 6,5 kilométernyi nyomócsőpárt. A fejlesztés része a kerület teljes körű csatornázását célzó, 40 millió euró összértékű beruházásnak, ebből 26 millió euró uniós támogatás. Az új csatornahálózathoz 2013 első félévére mintegy négyezer család csatlakozhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.