33 százalékos részesedés

8 cég pályázik a görög sportfogadási iroda privatizációjára

Nyolc ajánlat érkezett az OPAP görög állami sportfogadási iroda privatizációra kiírt 33 százalékos részesedésére.

2012.11.10 17:04MTI

A privatizálásra kiírt 33 százalékos részesedés piaci tőkeértéke 1,5 milliárd euró. Bizonyos állami eszközök privatizálása része a nemzetközi hitelezők által a pénzügyi segélycsomag folyósítása fejében megkövetelt feltételeknek. A görög kormány azonban lassan haladt a privatizálási program végrehajtásával, 2010 májusa óta mindössze 1,6 milliárd euró bevételre tett szert állami érdekeltségek eladásával. 

Az OPAP (Hellenic Football Prognostics Organization) görög sportfogadási irodára a BC Partners és a TPG Capital kockázati tőkebefektető társaság, az Emma Delta Ltd és a Third Point LLC pénzügyi befektetési alap, a német Gauselmann AG játékautomata gyártó vállalat, az észtországi Playtech szoftverfejlesztő vállalat és a Helvason konzorciuma, a luxembourgi Intralot Holdings Luxemburg S.A. és az Intralot Investments Ltd konzorciuma, a Triple Five World Group Properties Limited, illetve az egyik legnagyobb kínai vállalatcsoport, a Fosun International érdekeltsége, a Primrose Treasure Limited nyújtott be pályázatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.