Az első kísérletet nem követte siker

Bulgária ismét nekirugaszkodik a tehervasút privatizálásának

Bulgária ismét felkínálja eladásra az állami tehervasút (BDZ) részvényeinek 100 százalékát, miután az első kísérlet a csekély érdeklődés miatt sikertelen volt.

2012.07.23 18:08MTI

A második menetben Ivajlo Moszkovszki közlekedési miniszter szerint "valamelyest enyhítik a feltételeket". Korábban 100 millió eurót kért a BDZ-ért a bolgár privatizációs ügynökség. A sikeres privatizáción jóformán a BDZ léte múlik, mert csak a bevételből teremthető elő a cég átszámítva kereken 50 millió eurós adósságának törlesztéséhez szükséges összeg. A vasúttársaság 2011 végén 4.435 embert foglalkoztatott, de a létszámot az átszervezési program keretében 3.600-ra csökkentik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.