Mentesült

Az E-Star értékesítette az NRG Finance Kft.-ben lévő üzletrészét

Az E-Star Alternatív Nyrt. tájékoztatta befektetőit, hogy értékesítette az NRG Finance Kft.-nek az E-Star Csoport által tulajdonolt üzletrészét.

2012.10.10 22:28MTI

A távhő- és energiaszolgáltatással foglalkozó E-Star közlése szerint a tranzakció révén az NRG Finance Kft. 96,67 százalékos tulajdonában álló, a győri ipari parkban szolgáltatásokat nyújtó RESZ (Rába Energiaszolgáltató) Kft., valamint 100 százalékos tulajdonában álló EPV Biogáz Kft. is kikerül a társaság érdekköréből. Az NRG Finance Kft. üzletrészének vételára 2,8 millió euró, ebből a tranzakció zárásakor az E-Star Alternatív Nyrt. 2,5 millió eurót kap meg, a fennmaradó 300 ezer eurót részletekben fizetik ki.

Az üzletrész értékesítése azért vált szükségessé, mert a projekthez kapcsolódó átstrukturálás a finanszírozás megoldatlansága miatt a várakozásokhoz képest jelentősen elhúzódott. Az E-Star Csoportnak - jelentős részben a magyarországi önkormányzati vevők nemfizetése miatt - nem állt módjában az átstrukturálás lezárása - olvasható a BÉT honlapján közzétett dokumentumban.

Az üzletrész eladás révén az E-Star Csoport mentesült mindennemű, a győri projekthez kapcsolódó kötelezettségtől.

Az E-Star egyben kitér arra: mindemellett a társaságra egyes szállítói és finanszírozó bankjai részéről a 2012/A sorozatú kötvények október 24-én esedékes lejáratának közeledtével egyre fokozódó nyomás nehezedik. E követelések kielégítése a társaság működésének biztosítása érdekében feltétlenül szükséges, ezért az üzletrész értékesítéséből befolyó pénzösszeg elkülönítése a 2012/A sorozatú kötvények fizetési kötelezettségére nem lehetséges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.