Mégsincs megállapodás?

Az E-Star román vállalata felmondta távhőszerződését Marosvásárhellyel

Az E-Star Alternatív Nyrt. román vállalata - amely Marosvásárhelyen biztosítja a távhőszolgáltatást - felmondta koncessziós szerződését a város önkormányzatával.

2012.06.08 17:32MTI

Az E-Star többségi tulajdonában lévő E-Star Mures Energy S.A. azért döntött így, mert az önkormányzat nem tudta tényekkel alátámasztani a szerződésben vállalt kötelezettségek teljesítését, és a helyzet rendezésére összehívott csütörtöki egyeztetés sem járt sikerrel. A szerződést 2010 októberében kötötték. Az E-Star még a hét elején közölte, hogy marosvásárhelyi leányvállalata többszöri sikertelen egyeztetést követően felszólította Marosvásárhely önkormányzatát, tegyen eleget a koncessziós szerződésben vállalt kötelezettségeinek, és ha a felek közti tárgyalások a felszólítást követően sem vezetnek rövid úton eredményre, az E-Star felmondja a szerződést, és azzal kapcsolatos igényeit bírósági úton érvényesíti. 

A marosvásárhelyi projekten az elmúlt két évben az E-star csoport évi 1 millió eurót meghaladó veszteséget szenvedett el üzemi szinten, valamint a koncesszióért 2 millió euró díjat fizetett. A Budapesti Értéktőzsde A-kategóriájában jegyzett E-Star Nyrt. a legfrissebb tőzsdei jelentése szerint 2012. első negyedévében 24,79 millió euró árbevételt ért el csoportszinten, míg egy évvel korábban 20,37 millió euró volt a bevétele. Kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti nyeresége (EBITDA) meghaladta a 4 millió eurót, szemben a 2011 első negyedéves 1,8 millió eurós teljesítménnyel. Az E-Star konszolidált nettó vesztesége 810 ezer euró volt, szemben az egy évvel korábbi 3,1 millió eurós veszteséggel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.