15 napon, illetve 6 hónapon belül

Vis maior: várja a bejelentéseket az MVH

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) várja a 2012-es egységes kérelemhez kapcsolódóan benyújtható vis maior bejelentéseket, amelyeket a vis maior esemény bekövetkezésétől számított 15 napon belül, de legkésőbb a káreseménytől számított 6 hónapon belül kell benyújtani.

2012.09.12 15:09MTI

A bejelentés csak akkor teljes, ha az ügyfél postai úton megküldi a vis maior tényét alátámasztó dokumentumot a területileg illetékes MVH megyei kirendeltségnek - hívja fel a figyelmet a hivatal szerdai közleményében.

Az MVH hozzáfűzi: kivételt jelent, ha a vis maior eseményt többek között természeti csapás - az idén különös tekintettel a fagykárra és az aszályra -, illetve szélsőséges időjárási körülmény okozza, mert ezen vis maior események bejelentését az MVH és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egyszerűsített eljárásban kezeli, ezért nem kell igazolást beküldeni.

Az országos aszályhelyzetet a kárenyhítési rendszerre vonatkozó rendelkezések alapján hirdették meg, de ez nem pótolja az aszálykár okozta, az egységes kérelem jogcímeihez kapcsolódó vis maior bejelentések benyújtását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.