Logisztikai szolgáltató központok

MLSZKSZ: összesen 8,8 milliárd forint uniós forrást nyertek el

Összesen 8,8 milliárd forint uniós támogatást nyertek el a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) tagjai az elmúlt hat évben, ami a központok által megvalósított fejlesztések átlag 40 százalékát fedezte.

2012.08.10 11:58MTI

A szervezet közleménye szerint az MLSZKSZ tavaly óta partnere a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. által életre hívott Széchenyi Infopont országos hálózatnak, amelynek célja a vállalkozói szektor tájékoztatása az Új Széchenyi Terv gazdaságfejlesztést szolgáló lehetőségeiről.

A hálózat tagjaként a szövetség részt vesz az európai uniós forrásból finanszírozott pályázatok társadalmi egyeztetésében, és szakmai javaslataival segíti a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) munkáját a logisztikai szektort érintő pályázati kiírások előkészítése során.

Az eddigi közös munka eredménye, hogy az NFÜ beépítette a pályázati feltételek közé a szövetség által a logisztikai szolgáltató központok számára kidolgozott minősítési rendszer egyes kritériumait, ez segít a források hatékonyabb, célirányos elosztásában - idézi a közlemény Fülöp Zsoltot, az MLSZKSZ elnökét.

A szövetség a társadalmi egyeztetés aktív szereplőjeként első kézből értesül az új tenderekről, és pályázati tanácsadással, valamint konzultációval segíti tagjait. Az MLSZKSZ szakértői közreműködnek a pályázati kiírások értelmezésében és a projektötletek pontosításában is.

A szervezet pályázati szolgáltatásai különösen fontosan annak fényében, hogy 2013 decemberében lezárul az Európai Unió aktuális pályázati ciklusa, így alig egy éve maradt a vállalkozásoknak arra, hogy a rendelkezésre álló forrásokat igénybe vegyék - hívta fel a figyelmet a MLSZKSZ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.