Minden forrásra szükség lesz

Hídfelújítási program

A főváros már a Lánchíd felújításának megvalósíthatósági tanulmányán dolgozik, de készül Budapest eddig nem létezett hídfelújítási programja is. Kiderült: a Demszky-korszak egyik legsúlyosabb mulasztását csak hosszú évek alatt lehet pótolni, a költségek pedig sok tíz milliárdra rúghatnak.

2012.08.09 09:19HavariaPress

Minden forrásra: uniós és kormányzati támogatásra is szükség lesz a Lánchíd, a budai Clark Ádám tér és a Váralagút felújításához - szögezte le a Magyar Nemzetnek Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes. A hídfelújítási program elindításáról elmondta: legkorábban 2015-ben kezdődhet a nagy munka. - Elkészült Budapest legkritikusabb helyzetű dunai átkelőinek a fővizsgálata, s egyértelmű, hogy az 1849-ben átadott Lánchidat kell tatarozni, ezután kerülhet sorra a Petőfi híd, az Erzsébet híd.



Részletes felújítási program készül, a Lánchíd teljes rekonstrukciójának megvalósíthatósági tanulmányát pedig egy éven belül a Fővárosi Közgyűlés asztalára tesszük - emelte ki a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes. Szerinte ezt követően becsülhetik meg a beruházási összegeket, s kezdődhet az előkészítés. A hidakat öt évente felül kell vizsgálni.



Az előző, balliberális városvezetés örökségét feldolgozó Fehér könyv több fejezetben is foglalkozik a Szabadság híd és a Margit híd botrányos felújításával. A beruházások költségei menet közben emelkedtek több száz milliós, milliárdos nagyságrendben. A Margit híd esetében felvetődött, hogy az EU vissza is vonhatja a több mint 20 milliárd forintos fejlesztés támogatását. (Magyar Nemzet)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.