Ételmérgezés helyett
A befőzés biztonsági tudnivalói
Élelmiszerbiztonsági tájékoztatót jelentetett meg honlapján a Nébih.
2012.07.28 13:04MTIA befőzéssel kapcsolatos élelmiszerbiztonsági tudnivalókat összegző lakossági tájékoztatót jelentetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.
A honlapon olvasható dokumentumban arra hívják fel a figyelmet, hogy a nem megfelelően végzett befőzés megbetegedéshez is vezethet. A házilag tartósított élelmiszerekhez kapcsolható legsúlyosabb ételmérgezés a botulizmus, amelyet egy baktérium által termelt méreganyag okoz.
A lakossági tájékoztatóban a nyersanyag beszerzésről, a tartósítás módjairól, az üvegek zárolásáról, a biztonságos tárolásról is olvasható hasznos tudnivaló.
Ügyelni kell arra, hogy megbízható helyen vásároljanak, az alapanyagok jó minőségűek legyenek. Az üvegek légmentes zárása a házi tartósítás kulcseleme - olvasható a kiadványban.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 23:28 Holttestet találtak Miskolcon, emberölés miatt nyomoz a rendőrség
- 23:03 Budapest GipsyFest az A38 hajón
- 22:25 Tragédia - Összeütközött egy busz és egy személyautó a XX. kerületben
- 22:01 A holland ügyészség nem folytat nyomozást a Nemzeti Holokauszt Múzeum megnyitóján tüntetők ellen
- 21:26 Miami Nagydíj - Verstappen nyerte a sprintfutamot
- 21:00 A belga parlament jóváhagyta, hogy a Frontex Belgium területén is végezhessen ellenőrzéseket
- 20:30 Az egy évvel ezelőtti iskolai lövöldözésre emlékeztek Szerbiában
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06