Jelentős költségmegtakarítás érhető el

Korszerűsítenék a közvilágítási rendszereket

Önkormányzatok közvilágítási rendszereinek modernizációjára kötött együttműködési keretmegállapodást az E.ON Energiaszolgáltató Kft. és a GREP Green Public Lighting Zrt.

2012.07.05 13:15MTI

A GREP Zrt. csütörtöki tájékoztatása szerint a kistelepülési önkormányzatok akár 40-50 százalékos energia-, és így jelentős költségmegtakarítást is elérhetnek, ha csatlakoznak a két szervezet közös korszerűsítési programjához. A keretmegállapodás sok száz település számára jelenthet lehetőséget közvilágítási rendszereik modernizációjára, és kedvező üzemeltetésére. A helyhatóságok kötelező feladata a közvilágítás biztosítása - emlékeztet a közlemény. 

Az E.ON tavaly indította útjára energiahatékonysági programját, amelynek első területe a közvilágítás. Az E.ON szerint a fejlesztések megvalósításához az önkormányzatok igényeinek és lehetőségeinek megfelelő konstrukciók kidolgozására törekszenek. A GREP Zrt. számításai szerint egy kisebb község éves közvilágítási kiadása 3 millió forint körül alakul. Ebből az első évben 300 ezer forint garantáltan az önkormányzat kasszájában maradhat, míg a megtérülést követően évi 1-1,5 millió forint megtakarítást érhet el a település.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.