Nőhet a munkanélküliség és az infláció

Euró nélkül a felére csökkenhet a görögök jövedelme

Az euró feladásával a görög polgárok elveszítenék éves jövedelmüknek mintegy felét, emellett a munkanélküliség, valamint az infláció drámai mértékű emelkedésével is szembe kellene nézniük.

2012.05.29 19:14MTI

"Az euróövezetből való kilépés a görög polgárok életszínvonalának jelentős, az egy főre jutó jövedelem legalább 55 százalékos csökkenését vonná maga után" - fogalmaz a  Bank of Greece 17 oldalas, kedden közzétett dokumentuma.
   
Az elemzés a munkanélküliségi ráta 34 százalékra, az infláció 30 százalékra emelkedését vetíti előre az euró kivezetésének esetére. A munkanélküliségi ráta jelenleg 22 százalékon, az infláció pedig 2 százalékon áll az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.