A cél a költségvetés bevételeinek növelése

Különadót vetne ki a közüzemi cégekre a szlovák kormány

Robert Fico szlovák kormányfő közölte: a szlovák kormány különadót tervez kivetni a közüzemi cégekre a költségvetés bevételeinek növelése céljából.

2012.05.29 18:59MTI

A miniszterelnök azt mondta, hogy a különadó 2012-re és 2013-ra vonatkozik, és az energiaipari, a távközlési és a postai szolgáltatásokat végző szektorokra vonatkozik. Az adó a cégek éves profitjának 4,2 százaléka lesz azon felül, hogy a társasági adó 19 százalékról 23 százalékra emelkedik.
   
A kormányfő azt mondta, hogy az intézkedéssel 100 millió euróval tervezik növelni a költségvetés bevételét.
   
Robert Fico szerint a kormány fontolgatja, hogy a jelenleg magánszámlákra befizetett magánnyugdíj-biztosítások egy részét a költségvetésbe irányítják át.
   
Közel 50 millió euró többletbevételre számít a szlovák kormány abból a banki különadóból, amelynek bevezetését hétfőn - a Szlovákiában működő bankok képviselőivel való találkozóját követően - erősítette meg Robert Fico szlovák kormányfő.
   
A rendkívüli banki adó a szlovák miniszterelnök szerint csak az idei évre vonatkozó, egyszeri adóteher lesz. A jövő évtől azonban a már korábban bevezetett bankadó szintje emelkedne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.