Jelentős fennakadásokat okozott a tiltakozás

Sztrájkolnak a Turkish Airlines alkalmazottai

Jelentős fennakadásokhoz - járattörlésekhez és késésekhez - vezetett a török légi közlekedésben kedden a Turkish Airlines alkalmazottainak sztrájkja: a légitársaság kedden, saját adatai szerint 104 bel- és külföldi járatát volt kénytelen törölni.

2012.05.29 18:20MTI

A munkabeszüntetéssel a dolgozók a kormány azon terve ellen tiltakoznak, amely betiltaná a sztrájkokat a repülési ágazatban.
   
A Turkish Airlines törvényellenesnek minősítette a sztrájkot, és az Anadolu (Anatólia) hírügynökség jelentése szerint 150 alkalmazottját ennek kapcsán el is bocsátja.
   
A Turkish Airlines - amely a Star Alliance légi szövetség tagja - 178 repülőgépből álló flottát üzemeltet, és 218 útirányba repül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.