Ökotárs

Zöldövezet program: budapesti társasházak is pályázhatnak

Ettől az évtől kezdve budapesti társasházak közösségei is pályázhatnak a MOL és az Ökotárs Alapítvány közös környezetvédelmi programjára, a Zöldövezetre.

2012.05.21 13:49MTI

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott MOL-közlemény szerint a program már hat éve segíti a civil kezdeményezéseket abban, hogy a helyi lakosság bevonásával, közösségi akció keretében zöldebbé tegyék környezetüket.

A kiírás jellegéből adódóan eddig főként vidéki kisközösségek indultak a pályázaton, de idén új kategória is megjelent, amely a fővárosi társasházak lakóit segíti abban, hogy belső udvarukat zöldebbé tegyék.

A tájékoztatás szerint a Zöldövezet pályázat két körben zajlik. A pályázók először egy ötletet nyújtanak be, amelyben bemutatják a kiszemelt területet, átalakítási elképzeléseiket, illetve a közösség bevonásának tervét. Ennek kedvező elbírálását követően a helyi közösséggel, az érintettekkel közösen dolgozhatják ki a pályázók a végleges parkosítási terveket.

Az első fordulóban 2012. július 9-ig lehet a pályázatokat benyújtani, a zoldovezet.okotars.hu oldalon található on-line kitölthető űrlapon.

A tavalyi pályázók közül a MOL idén is Zöldövezet Díjjal jutalmazza azt, amely a leghatékonyabban, a leginkább környezetbarát módszerekkel és a legsikeresebb közösségi esemény keretében a legszebb zöldfelületet hozta létre. Idén a Zöldövezet Díjat és a vele járó 500.000 forintot az Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület nyerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.