Egyre több helyen fogadják el

Átlépte a félmilliót a kiadott SZÉP-kártyák száma

A kiadott Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya) száma április végén átlépte a félmilliót, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden azt közölte, hogy a három kibocsátó összesen 534 ezer kártyát bocsátott ki, az elfogadóhelyi szerződéseik száma pedig elérte a 21 ezret.

2012.05.08 17:45MTI

Az NGM adatai szerint április közepén összesen 17,4 milliárd forintot töltöttek fel a SZÉP-kártyákra, ennek 49 százalékát, 8,52 milliárd forintot a vendéglátás, 37 százalékát, 6,43 milliárdot a szálláshely és 14 százalékát, 2,45 milliárd forintot pedig a szabadidő alszámlára.
   
A Szallas.hu szállásfoglaló oldal kedden azt közölte, hogy a panziók több mint fele, a vendégházak és az apartmanok 37 százaléka is nyitott már erre a finanszírozási formára. Egyelőre még dominálnak a hotelek, háromból kettőben elfogadják a SZÉP-kártyát.
   
A Szallas.hu havonta mintegy 500 ezer látogatóval rendelkezik szezontól függően. Az első négy hónapra vonatkozó statisztikák a 2011-ben és 2012-ben január 1. és április 30. között rögzített foglalás alapján készültek. Bár a minta nem reprezentatív, jól tükrözi a belföldi szállásokra vonatkozó online foglalási tendenciákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.