Visszautasítja a napraforgoblogon leírtakat

Nem a "haverjai" miatt távozott a tárcától Ángyán

Szemenszedett hazugságnak nevezte a Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkára azt a szerdai blogbejegyzést, amely azzal vádolta meg, hogy személyes érdekek miatt kifogásolta a kormány birtokpolitikáját.

2012.05.03 10:34MTI

A napraforgoblogon megjelent bejegyzésben "foglaltak minden alapot nélkülöznek, egytől egyig szemenszedett hazugságokat tartalmaznak" - írta az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Ángyán József.

A blog a többi között azzal vádolja a fideszes politikust, hogy azért távozott a tárcától, mert "két haverját" felmentette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az ismeretlen szerző állításai szerint Ángyán József ismerősei és rokonai érdekében bírálta a kormány birtokpolitikáját.

Az MTI szerda délelőtt, már a bejegyzés feldolgozásakor kereste a fideszes képviselőt, de nem érte el. Ángyán József szerda késő délután nyilatkozott az MTI-nek, de az elkészült anyag kiadásához végül nem járult hozzá. Később közleményt küldött, amelyet a nemzeti hírügynökség kiadott. Ebben Ángyán József kifogásolta, hogy az MTI egy ismeretlen blog egyetlen bejegyzéséből "hírt kreált", anélkül, hogy annak tartalmát ellenőrizte volna. Hasonló kifogásokat fogalmazott meg Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese is, egyúttal cáfolva a blog állításait Szabó Rebeka LMP-s képviselőről.

A politikus nyilatkozatára válaszolva Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója közölte: a hírügynökség azért dolgozta fel a blogbejegyzést, mert hírértékűnek ítélte.

"Ezt támasztja alá a Vidékfejlesztési Minisztérium nyilatkozata is" - utalt Belénessy Csaba a tárca tájékoztatására, amely szerint a minisztérium a témával kapcsolatos tényeket, fejleményeket figyelemmel kíséri és megvizsgálja.

Csütörtök reggel az MTI telefonon kereste Ángyán Józsefet, hogy fejtse ki álláspontját. Ezt a kérést e-mailben is eljuttatta a fideszes politikushoz. Ángyán József eddig nem válaszolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.