Száz szervezet csatlakozott a zöldek leveléhez

Ángyánért könyörögnek Orbánnál a civilek

A hétvégén száz civil szervezet csatlakozott a zöldek pénteki leveléhez, amelyben a Miniszterelnöktől kérték, hogy ne fogadja el Ángyán Józsefnek, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárának lemondását.

2012.01.23 10:48ma.hu

A környezetvédők azért írtak levelet, mert szeretnék visszafordítani a vidékfejlesztési tárca kiemelkedő szakembereinek elbocsátását. Ennek hatására nyújtotta be lemondását az államtitkár is.

Farkas István, a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezetője szerint látszódik, hogy a magyar vidék szervezetei ragaszkodnak Ángyán professzorhoz, mert az ő személye hitelesíti azokat a vidékfejlesztési elveket, amelyeket Orbán Viktor a Darányi Terv bemutatásakor is hangoztatott.

A zöldek mellett sok más szervezet adott ki külön-külön sajtónyilatkozatot az államtitkárért, mint például az Élőlánc Magyarország, a Magyar Népfőiskolai Társaság, a Falufejlesztési Társaság, vagy a Győr-Moson-Sopron megyei MAGOSZ és Agrárkamara.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.