Bírság a Nutella gyártójának

"Egészséges és tápláló" - pedig nem jobb, mint a sima csoki

Hárommillió dollár bírságot vetettek ki az Egyesült Államokban a Nutella gyártójára félrevezető reklám miatt.

2012.04.30 08:41MTI

A terméket előállító olasz édesipari csoport, a Ferrero vasárnap arról adott tájékoztatást, hogy több hónapja tartó bírósági tárgyalás után sikerült egyezségre jutnia azokkal, akik ellene gyűjtőkeresetet nyújtottak be.

A bírálók szerint a Nutellát egészségesebbnek állították be, mint amilyen valójában: "egészséges és tápláló" ételként reklámozták, holott az éppen annyi zsiradékot és cukrot tartalmaz, mint egy csokoládészelet.

A megegyezés értelmében azok, akik az elmúlt három-négy évben Nutellát vettek az Egyesült Államokban, húsz dollárig terjedő mértékben kaphatnak kártérítést. Ez tipikusan öt üveg Nutella árának felel meg.

A Ferrero - bár nem tartja magát hibásnak - vállalta, hogy bizonyos módosításokat hajt végre a Nutellára vonatkozó megállapításokat illetően.

A Ferrero a világ egyik vezető édességgyártója, éves árbevétele meghaladja a hétmilliárd eurót. A Nutellán kívül többek között a Duplo, a Hanuta, a Mon Cheri és a Kinderschokolade tartozik termékei közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.