Orbán, a gyarmatosító

LMP: a telefon- és internetadó valójában egy bújtatott áfaemelés

Az LMP véleménye szerint a telefon- és internetadó terve - amelyről az Origo hírportál számolt be - valójában egy bújtatott áfaemelés.

2012.04.20 23:02MTI

Scheiring Gábor az MTI-nek nyilatkozva valószínűnek tartotta, hogy az adófajta elfogadhatatlan lesz az Európai Bizottság számára.

Az Origo hírportál minisztériumi forrásokra hivatkozva pénteken arról írt: a Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a kormánynak, hogy minden vezetékes és mobiltelefonálást, valamint internetforgalmat adóztasson meg, a tárca szerint az ebből származó bevétel elérheti a 40-50 milliárd forintot.

"Orbán Viktor és csapata úgy viselkedik, mint a gyarmatosítók, mert amikor hiány van a költségvetésben, újabb és újabb sarcokat vetnek ki a Fidesz-gyarmat Magyarország lakóira" - mondta a hírre reagálva az LMP gazdasági kabinetjének vezetője.

A politikus úgy fogalmazott, hogy ez, az LMP által teljességgel elfogadhatatlannak tartott lépés gyakorlatilag egy burkolt áfaemelés lenne, ami a korábban végrehajtott személyi jövedelemadó és járulékemelések után nagyon súlyos terhet jelentene az állampolgárok számára.

Az LMP véleménye szerint ehelyett inkább az egykulcsos jövedelemadót megszüntetésére, a pazarló társasági adókedvezményeket szűkítésére illetve a "korrupciós- és luxuskiadások" felszámolására lenne szükség - jelentette ki.

A politikus teljesen irreális bevételi tervnek nevezte a telefon- és internetadót, ahogy a sárgacsekkadóból tervezett 250 milliárdos bevételt is nehezen hihetőnek tartotta. Hozzátette, hogy miután nincsenek nyilvános hatástanulmányok, ezért valószínűnek tartja, hogy az Európai Bizottság számára elfogadhatatlan lesz az új adófajta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.