Nehézségekre számít a miniszterhelyettes

Csökkenhetnek a külföldi beruházások Kínában

A miniszterhelyettes, Vang Csao (Wang Chao) szerint Kínának nehézségekre kell számítania az idén a külföldiek beruházásait illetően.

2012.04.12 08:30MTI

A külföldi cégek működőtőke-beruházásai mindazonáltal "egy bizonyos szinten" maradnak - vélte a miniszterhelyettes számszerű előrejelzés nélkül, mert Kína gazdasági növekedési kilátásai továbbra sem rosszak, és az üzleti környezet javul.
   
Más oldalról viszont az euróövezeti államadósság-válság és a fő fejlett gazdaságok makacsul renyhe növekedése visszafogja a beruházási kedvet a minisztérium szerint. A külföldi beruházások februárban már negyedik hónapja csökkentek.
   
Februárban 7,7 milliárd dollárnyi külföldi tőke érkezett termelő beruházásokba Kínába, 0,9 százalékkal kevesebb, mint tavaly februárban.
   
Tavaly 116 milliárd dollár volt az új müködőtőke összege, 9,7 százalékkal több a 2010-ben érkezettnél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.