Gazdasági trend

Nyereséges negyedévet zárt az Alcoa

Meglepetésre nyereséggel zárta idei első negyedévét az Alcoa amerikai alumíniumipari óriáscég, amely gyorsjelentésében 94 millió dolláros, azaz részvényenkénti 9 centes nyereségről számolt be.

2012.04.11 11:29MTI

A vállalat a New York-i értéktőzsde kedd esti zárása után tette közzé január-márciusi eredményeit, s a hagyományoknak megfelelően ezzel elindult az amerikai vállalati gyorsjelentési szezon.

Az elemzők részvényenként 4 centes veszteséget vártak az idei első negyedévre az Alcoától, amely a tavalyi első negyedévet 309 millió dolláros - részvényenként 27 centes - nyereséggel, a tavalyi utolsó negyedévet pedig 191 millió dolláros - részvényenként 18 centes - veszteséggel zárta.

Az Alcoa árbevétele 6 milliárd dollár volt 2012 első negyedében, valamivel nagyobb az elemzők által várt 5,77 milliárdnál, és az egy évvel korábbi 5,95 milliárd dollárnál.

Az Alcoa teljesítménye tágabb értelemben vett gazdasági trendet tükrözhet, mert az óriáscég iparágak széles körének - autó- és repülőgépgyártás, építőipar, csomagolóanyag-gyártás - készít alapanyagot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.