Hét üzletága van Magyarországon

Értékesíti két magyarországi cégét az Alcoa

Az Alcoa két magyarországi cégének - a móri kábelkötegeket gyártó vállalatnak és egy székesfehérvári autóipari termékeket előállító üzemnek - az értékesítését is tervezi - mondta el az MTI érdeklődésére az Alcoa-Köfém Kft. PR igazgatója.

2009.03.03 12:29MTI

A lépés az intézkedéscsomag része, amelyről a gazdasági válság kedvezőtlen hatásainak mérséklése végett döntött még tavaly az amerikai alumínium-feldolgozó cégóriás - tette hozzá Furulyás Ferenc.

Az intézkedés Magyarországon két Alcoa üzemet érint. A székesfehérvári gyárban 65-en dolgoznak, a móri üzemben jelenleg mintegy 2500-an, onnan áprilisban további 150 dolgozót küldenek el, miután január, februárban összesen 550 munkahelyet már megszüntettek. Az üzemek értékesítésével kapcsolatos részletekről Furulyás Ferenc nem tudott információt adni.

Az Alcoa cégcsoportnak hét üzletága van Magyarországon, Székesfehérváron működik a pénzügyi és adminisztratív globális üzleti szolgáltató egységük és az informatikai adatközpontjuk is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.