Fát is ültettek

A válság előtti szintű árbevételt ért el tavaly az Alcoa-Köfém Kft.

Meghaladta a 600 millió dollárt az Alcoa - Köfém Kft. tavalyi árbevétele, ezzel a cég elérte a válság előtti szintet - mondta Forgó Béla vezérigazgató a vállalkozás alapításának 70. évfordulója alkalmából Székesfehérváron.

2011.06.16 14:33MTI

Az idén várhatóan a múlt évihez hasonló árbevételre számíthat, vagy "talán javulást is tud produkálni" a társaság - tette hozzá a vezérigazgató.

Az 1700 dolgozót foglalkoztató, s termékeinek 95 százalékát az észak- és nyugat-európai exportpiacokon értékesítő vállalkozás évente mintegy 20-25 millió dollár értékű beruházást, fejlesztést valósít meg. Tavaly és az idén a keréktermék üzemág berendezéseit modernizálták, illetve cserélik ki.

A cég fennállásának 70. évfordulóján rendezett szakmai fórum résztvevőit - köztük azt a 25 munkavállalót, akik negyven éve, s azt a 69-et, akik minimum 35 éve dolgoznak a vállalatnál - köszöntve, Forgó Béla hangsúlyozta: abban, hogy az Alcoa-Köfém hét évtizede folyamatosan működik, a dolgozók jó munkája mellett része van annak, hogy sikeresen tudott alkalmazkodni a változásokhoz.

Továbbá nagy szerepe volt abban a jó és jól előkészített privatizációnak, amelynek részeként a székesfehérvári Könnyűfémmű 1993-ban az Alcoa család tagjává vált - tette hozzá.

"Minden sorsfordító változásból megerősödve, megújulva kerültünk ki, minden korszakból tanultunk, a pozitívumokat hasznosítottuk, a negatívumokat ha lehetett, elkerültük" - mondta Forgó Béla.

Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt években az Alcoa-Köfém Kft. a társadalmi felelősségvállalás mintaképévé vált, s országosan is elismerik a környezetvédelem és munkavédelem terén tanúsított felelősségteljes magatartását. A jubileumot ünneplő cég munkatársait köszöntötte Marcos Ramos, az Alcoa Európa elnöke, aki egyebek mellett elismeréssel szólt arról, hogy a vállalat dolgozói az Alcoa Alapítvány támogatásával, összesen 6 millió dollár értékben, 420 magyarországi projekt megvalósítását segítették, s a társadalmi felelősségvállalás jegyében 140 ezer óra önkéntes munkát végeztek.

Továbbá csatlakoztak az Alcoa cégcsoport 10 millió fa ültetését szolgáló programjához, s 60 ezer fát telepítettek az országban.

A faültetés a jubileum alkalmából sem maradt el: Székesfehérvár városvezetőivel közösen hetven fát ültettek el a Köfém lakótelepen.

A jubileum alkalmából Székesfehérváron ülésezett az Alcoa európai vezetősége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.