Elemzések vagy ezotéria?

Sokan jósoktól kérnek ingatlanpiaci tanácsot

A lakosság a megtakarításoknak csak körülbelül 3 százalékát fekteti ingatlanalapokba. Ennek egyik oka, hogy a legtöbb magyarnak nincs elég információja arról, hogy a bankbetéten kívül milyen más befektetési lehetőségek léteznek.

2008.05.06 06:55ma.hu

A Pasarét Residence megfigyelése szerint ez a fajta „tudatlanság" az egyik oka annak, hogy a magyarok közül még mindig sokan a tőzsdézést, az ingatlanalapokba való fektetést valamiféle „veszélyes", „elit", vagy „mágikus, jóslásokon" alapuló dolognak tartja.

A "jóslás" kifejezést jól ismerjük a befektetési piacokról, azonban az elemzésekre épülő előrejelzéseket nem szabad összekeverni az ezotériával. A magyarok többség közgazdasági döntéseit biztos, hogy nem jóslások alapján hozza meg, inkább figyelnek a szakmai alapokon nyugvó elemzésekre. – nyilatkozta Lantos Adrienn az egyik legnagyobb magyar ingatlanbefektetési alap beruházásában megvalósuló Pasarét Residence marketingért felelős igazgatója.

Noha az emberek többsége titkolja, de egyre többen járnak jósokhoz, hogy megismerjék jövőjüket. Sok politikus és más közszereplő kér például befektetési tanácsot jósoktól, így például Marcus Mágustól. A neves látót, a sajtóból például, azért ismerhetünk, mert több rendőrségi ügy megoldásában is szerepet vállalt. A mágus most a PAX TV-n indult műsorában ad befektetési tanácsokat ingatlanpiaci témában is.

Ugyan mágusokat az ingatlanpiaci beruházók még nem alkalmaznak, de az ezotéria más tudományágai már beszivárogtak erre a piacra is. Magyarországon egyre több épület megépítése előtt kérik ki Feng Shui - tanácsadók véleményét. Eddig mindez a magánépítésű lakóházakra volt igaz, de az üzleti életből is lehet erre példát mondani.

A fővárosba egyenesen Kínából érkeztek Feng Shui szakértői, amikor elkészültek az AsiaCenter tervei. A hazai lakóparkok között azonban az első, amelynek beruházói az ezotéria tudományát is beépítették a tervekbe a Budapest Gate lesz. A Feng Shui szabályait elsősorban azoknak a tereknek a kialakításánál vették figyelembe, amelyek a majdan itt lakók testi-szellemi energetizálásáért és anyagi gyarapodásukért felelősek. (ilyen terek például a nappali, esetleg az ingatlanhoz tartozó kert, stb megtervezése) – nyilatkozta Kövesdi Marcell a projekt marketingért felelős igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.