A befektetők bizalma hiányzik?

Józsa megmondta, mit tegyen a kormány a gazdaságért

Az MSZP szerint a kormánynak azért kellene dolgoznia, hogy visszaszerezze a befektetők bizalmát, ahelyett, hogy minősíti, kategorizálja őket.

2012.03.06 16:10MTI

Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Orbán Viktor kedden Kecskeméten, a Knorr-Bremse haszongépjármű-üzletágának beruházását bejelentő rendezvényen úgy fogalmazott: a német ipar Magyarország szövetségese, mert nem a piacunkat akarja megszerezni, hanem szüksége van a munkánkra. "Mi magyarok gyarmatosítóknak tekintettük azokat, akiknek csak a piacunk kellett és mindig szövetségesnek tekintettük azokat, akiknek szükségük volt a munkánkra is" - hangsúlyozta a kormányfő.
   
Az MSZP-s politikus ezzel kapcsolatban kifejtette: a "defenzív gazdaságpolitika", amely a hazai közvéleménynek azt üzeni, hogy a kormány megvédi az országot a "gyarmatosítóktól", nem vezet eredményre. A kabinet hibát követ el, amikor kategorizálja a befektetőket, különbséget tesz jó és rossz tőkések között, és "közellenségként" kezeli a bankokat, mivel a gazdaság élénkítéséhez beruházásokra és pénzre van szükség - tette hozzá.
   
Józsa István elmondta: a kormánynak vissza kell szereznie a befektetők bizalmát, ehhez pedig támaszkodhatna az MSZP hétpontos gazdaságélénkítő javaslatára, amely adó- és jogszabályváltozásokat kezdeményez ennek érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.