Ukrajna számára elfogadhatatlan

50 százalékos gázár emelést követel az IMF

Ukrajna számára elfogadhatatlan a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) az a követelése, hogy 50 százalékkal emeljék meg a lakossági gázárat.

2012.03.06 12:35MTI

Ezt Viktor Janukovics ukrán elnök mondta kedden, hozzátéve, hogy Kijev "ebbe nem egyezik bele, és soha nem is fog".

Az IMF tavaly márciusban állította le a 2010 júliusában indított 15,5 milliárd dolláros ukrán hitelprogramját, mert az ország kormánya elutasította több népszerűtlen megszorító intézkedés bevezetését, köztük a nők nyugdíjkorhatárának 55 évről 60 évre emelését és a lakossági gázár növelését.

A kormány később részben beadta derekát, a parlament elé terjesztette a nyugdíjreform tervezetét, amelyet a törvényhozás tavaly júliusban jóvá is hagyott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.