Dönt a pénzügyi szervezet igazgatótanács

Görög mentőcsomag - Az IMF 23 milliárd euróval járulhat hozzá

A német pénzügyminiszter közölte: a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 23 milliárd euróval járulhat hozzá az új, 130 milliárd eurós görög mentőcsomaghoz.

2012.02.21 15:05MTI

Wolfgang Scha:uble hozzátette, a hozzájárulást először el kell fogadnia a pénzügyi szervezet igazgatótanácsának.
   
Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója korábban arról beszélt, hogy az igazgatótanács várhatóan március második hetében dönt a kérdésről.
   
Wolfgang Scha:uble azt mondta, hogy a Nemzetközi Valutaalap   tervezett 23 milliárd eurós támogatási kerete 13 milliárd euróból és az első görög mentőcsomagban fel nem használt 10 milliárd euróból állna össze.
   
Az első, 110 milliárd eurós görög mentőcsomagnak nagyjából 30 százalékát állta az IMF.
   
Megállapodásra jutottak az euróövezeti tagországok pénzügyminiszterei kedd hajnalban a Görögországnak nyújtandó újabb mentőcsomagról, amely 130 milliárd eurós pénzügyi támogatást és a GDP-arányos görög államadósság 121 százalékra történő leszorítását irányozza elő az évtized végéig a jelenlegi 160 százalék körüli szintről. Ezenkívül Görögország magánhitelezői várhatóan a kezükben lévő görög állampapírok nominális értékének 53,5 százalékát írják le. A megállapodás Görögország és az euróövezet pénzügyi stabilitását egyaránt biztosítja és megerősíti Görögország helyét az euróövezetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.