Felkészületlenek a bankok

Se ajtó, se ablak - kicsit még betegeskedik az új szocpol

Az új lakások vásárlásához és építéséhez igényelhető szociálpolitikai támogatás 2012 elejétől igényelhető, de az együttműködés a bankokkal még gyerekcipőben jár.

2012.02.17 07:18ma.hu

Hiába érdeklődtek a lakáscélú szociálpolitikai támogatás iránt a családok, igényeiket eddig sorra elutasították a pénzintézetek – írja pénteken utcára kerülő számában a Magyar Nemzet.

Ennek az az oka, hogy a bankok nem írták alá azokat a papírokat, amelyek elengedhetetlenek az államilag támogatott lakásvásárláshoz. Itt a változás: már van olyan bank, ahol péntektől igényelhető a szocpol.

Banki ügyintézők szerint a végtörlesztéssel járó procedúrák lekötik minden idejüket és kapacitásukat - ezért lehetséges, hogy az előző Fidesz-kormány által bevezetett, majd januártól módosított formában újraindított, úgynevezett szocpol igényeit egyelőre nem tudják befogadni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.