Lejáró mandátum

Június végén elköszön a Világbank elnöke

A Világbank elnöke távozik posztjáról június végén, mandátumának lejártával.

2012.02.15 18:00MTI

Robert Zoellick szerdán tájékoztatta a 187 országot tömörítő pénzügyi szervezet igazgatóságát arról, hogy június 30-ával, ötéves megbízatásának a lejártával távozik a posztról.

Szokásjog alapján a közel 68 éve alapított pénzintézet vezetőjét az Egyesült Államok delegálja. Robert Zoellick vezetése alatt a Világbank több mint 247 milliárd dollárt folyósított a fejlődő országoknak gazdasági növekedést és életszínvonal-emelést célzó programokra.

A Világbank új vezetője kapcsán már hónapok óta tartanak a találgatások. A lehetséges utódok között említik Hillary Clinton jelenlegi külügyminisztert, illetve Larry Summers-t, aki Clinton elnöksége alatt pénzügyminiszter volt, Obama alatt pedig a Nemzeti Gazdasági Tanács első igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.